MM House – красива тропическа къща с естествена вентилация в Сайгон

MM-House-M-architects-1

Тази къща с естествена вентилация в предградията на Сайгон изглежда като скромна плажна колиба отвън, но отвътре е умело проектирано пространство, което се възползва ловко от тропическото време. ММ++ Architects са проектирали тази резиденция като отворено пространство с няколко граници между интериора и екстериора и покрив, направен от няколко слоя палмови листа. Проектът прави референция към типичните къщи на кокили, типични за Югоизточна Азия, и действа като визуален контрапункт на нео-викторианските къщи наоколо.

MM-House-M-architects-6

Къщата се намира в предградие на Сайгон, Виетнам. Наоколо има средно-високи и високи дървета и и пълзящи стенни растения. Домът разполага с басейн, който помага за охлаждането на пространството, бамбукови екрани, които осигуряват защита от проливните дъждове, типични за региона, дебели стени и покрив от палмови листа. Всичко това поддържа вътрешните пространства хладни.

MM-House-M-architects-5MM-House-M-architects-4

Архитектите са оптимизирали традиционната народна архитектура, която е развита предвид местните, тропически климатични условия, и са надградили със съществуващите принципи на пасивните къщи. Докато големите прозорци от пода до тавана осигуряват много естествена светлина и осъществяват визуална връзка с външната страна, позицията на стълбището между дневната и спалните на горния етаж създава постоянна кръстосана вентилация в рамките на тухлените стени.

MM-House-M-architects-16 MM-House-M-architects-15 MM-House-M-architects-13 MM-House-M-architects-14 MM-House-M-architects-12 MM-House-M-architects-11 MM-House-M-architects-10 MM-House-M-architects-9 MM-House-M-architects-8 MM-House-M-architects-7   MM-House-M-architects-3 MM-House-M-architects-2

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*