Микро-къщичка е построена от рециклирани материали

scott-brooks-500-dollar-tiny-home-1.jpg.662x0_q100_crop-scale

Луксозните малки домове сред природата радват очите ни и ни дават свежи идеи, но всяка от тях струва доста пари. С рециклирани материали обаче някои ентусиасти по света си правят къщички сред природата и то за нищожни суми. Такъв е случаят и със Скот Брукс, който направил тази микро-къщичка за под 500 долара.

Къща Брукс“ е малък дом за малки потребности. Площта му е само 8 квадрата, намира се върху едно 20-акрово парче земя, което е собственост на приятел на Брукс от Вашингтон. Самият Брукс конструирал къщата след двугодишно пътешествие из Африка, Тайланд, Индия, Непал, Монтана и Аляска. Той се завърнал, за да се „успокои малко”, докато помага на своите приятели да стартират свой проект за органична ферма. Брукс планирал по-голямата част т интериора, докато самата структура била замислена по-скоро от неговия приятел.

scott-brooks-500-dollar-tiny-home-8.jpg.650x0_q85_crop-smart

Тук няма такива еко-особености като фотоволтаици, геотермална енергия и др. няма лукс – няма гранитни плотове и камини. Всичко е просто и съвсем базово – няма даже ВиК мрежа, нито хладилник, нито външна облицовка (все още). Има ток, а отоплението се осигурява от печка на дърва. Интериорът е ефективен и компактен, има кът за сядане, сгъваеми легла, една стена пълна с куки и рафтчета за съхранение, както и щедра работна повърхност, която служи и като кухненска зона благодарение на една страхотна ниша в стил „нинджа“, която крие малка газова печка.

scott-brooks-500-dollar-tiny-home-5.jpg.650x0_q85_crop-smart

Осветлението до голяма степен разчита на дневната светлина благодарение на рециклирани прозорци – един оберлихт и един голям преден прозорец.

Като цяло това е едно доста малко пространство, което не е удобно за постоянно живеене, но радва сетивата с околните красиви природни пейзажи. А фактът, че всеки детайл вътре е направено собственоръчно, прави интериора не само уникален, но и съвсем удобен според потребностите на гордия си обитател.

scott-brooks-500-dollar-tiny-home-4.jpg.650x0_q85_crop-smart scott-brooks-500-dollar-tiny-home-2.jpg.650x0_q85_crop-smart scott-brooks-500-dollar-tiny-home-6.jpg.650x0_q85_crop-smart  scott-brooks-500-dollar-tiny-home-7.jpg.650x0_q85_crop-smart scott-brooks-500-dollar-tiny-home-3.jpg.650x0_q85_crop-smart

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*