И Калифорния въведе правила за водата в тоалетните казанчета

Мнозина европейци се оплакват, че ЕС регулира твърде много неща – включително и водата в тоалетните ни казанчета – но на някои места по света вече доста ясно съзнават защо е важно това. В сряда Калифорния затегна и без друго строгите правила за това по колко вода може да изтича през тоалетните и смесителните кранове. Мярката е част от усилията на щата да реагира на извънредно продължителното засушаване.

Flushing_toilet
Тоалетна, промивана с вода от казанче, CC-SA-3.0, оригинал: Jarlhelm, GNU FDL

Регламентите, приети от Комисията по енергетика в Калифорния, са следствие от решението да се въведе рамка за задължително намаляване на потреблението на вода, след като сушата започна своята четвърта поредна година.

Според правилата, които ще влязат в сила през 2016 г., дебитът за нови кухненски смесители, продавани в щата, ще спадне с 6,8 литра в минута в сравнение със сегашния стандарт от 8,3 л. в минута.

Смесителите за баня ще бъдат допълнително редуцирани до 4,5 л. на минута в сравнение със сегашните над 8 литра в минута.

Освен това Комисията наложи и ново ограничение на водата в тоалетните казанчета, което съществува от 2007 г. Сега изискването е да се използван не повече от 4,8 л. вода при едно пускане на водата.

Регламентите изискват новите писоари, продавани в щата, да използват по 0,5 л. при едно пускане на водата.

Крайната цел на регулаторите е 25 процента намаляване на потреблението на вода преди започването на горещия и сух летен сезон.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*