Лос Анджелис свързва в мрежа 12 000 км диодно улично осветление

Лос Анджелис има повече LED улично осветление от който и да било друг град. Мащабната модернизация през последните години е довела до инсталирането на 7 500 мили, тоест около 12 000 километра трасета с енергийно ефективно осветление. Те осветяват улиците по-ярко, правейки пътищата по-безопасни и по-лесни за пешеходците.

skyline-los-angeles-559277_640

С подобна модернизация закономерно възниква и един нов въпрос: как най-добре да се контролира и поддържа светодиодната мрежа, като се наблюдава енергийното потребление и се отчитат правилно спестяванията, реализирани благодарение на технологията? Сега градът се готви за инсталирането на система, която ще позволи на властите да наблюдават тази огромна мрежа от LED улични лампи дистанционно, използвайки мобилни и облачни технологии.

Технологията „CityTouch“ е на Philips и неотдавна се прочу, след като град Шчечин в Полша разкри плановете си да замени половината от уличните лампи със светодиодни и да използва точно системата CityTouch за техния мониторинг. Системата работи и в Буенос Айрес, както и в градове в 29 други страни по света.

Това, което прави инсталацията в Лос Анджелис особено интересна в случая, е огромният мащаб на LED мрежата в съчетание с факта, че тя се състои от осветителни тела от най-различни производители.

Разнообразието налага използването на технология тип „включваш и работи“ за свързване на всички LED тела в мрежата. „Използвайки чип за мобилна комуникация във всяко осветително тяло, всяка улична лампа ще е в състояние да се идентифицира в мрежата веднага,“ обясняват от Philips. „Този интелигентен … подход не само намалява разходите за програмирането на всяко осветително тяло, но и намалява времето за въвеждане в експлоатация и времето за поддръжка“.

Така огромната мрежа от свързани помежду улични осветителни тела със светодиодна технология ще изпращат своите данни към една централна програма. Бюрото по уличното осветление към общината ще може да „има ясна картина на цялата система за осветление на целия град – на върха на пръстите си, с нагледни карти, графики и диаграми“, казва Ед Ебрахимиан, директор на Бюрото. „Съчетанието от LED технология и софтуер за управление ще даде възможност на Бюрото за по-добро управление на активите“. Освен това службата ще може да контролира по-добре осветеността в различните часове на деня и да я регулира в зависимост от нуждите на всеки конкретен квартал или улица.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*