Американец си живее в стар самолет Boeing 727 насред гората

Bruce-Campbell-727-House-1

Това, което прилича на самолет, кацнал насред гората, всъщност е домът-мечта на един човек. Вдъхновен от страстта си към авиацията, както и нуждата от подслон, Брус Кембъл от щата Орегон използвал един стар Boeing 727-200, за да съгради своя дом. Не, Кембъл се е опитал да влезе в списанията и класациите за най-авангардни жилища или най-класни резиденции; вместо да се опита да превърне самолета в пълноценна къща, той е решил да приспособи ежедневието си за живеене на борда на самолет. В знак на искрена любов към летенето Кембъл купил целия, изведен от експлоатация, самолет, разглобил го, транспортирал частите и ги сглобил отново насред храстите и дърветата – и сега домът му изглежда така, сякаш се е случило невъзможното.

Действително, вместо да превръща самолета в нещо като модерна къща, Кембъл е избрал обратния подход – той използва повторно голяма част от оригиналното оборудване. След десетилетие работа по проекта ентусиазмът на Кембъл все още не е стихнал. Мъжът вижда потенциал във всичко – като например как крилата могат да служат като голяма палуба за почивка.

Пилотската кабина се е превърнала в прекрасна читалня. Човекът е решил да остави голяма част от оригиналното оборудване за управление непокътнато. Дори е възстановил някои елементи, а също така е инсталирал компютърен монитор точно в средата на контролното табло.

Bruce-Campbell-727-House-4

Тоалетната също е оригинална – от самолетните.

При площ от 100 квадратни метра това пространство изглежда уютно, без да е претъпкано с вещи. Прилича на голямо студио, което е даже просторно.

Bruce-Campbell-727-House-9

Едно от най-приятните неща тук е прозрачният под. Оригиналният под е премахнат и вместо нето са монтирани прозрачни панели. Това дава възможност на гостите на Кембъл да видят ребрата на корпуса на самолета, електрическите и контролните , които вървят от пилотската кабина до крилата и опашката.

Bruce-Campbell-727-House-3

Кембъл се радва и на доволно голямо пространство за съхранение в товарното отделение.

Крилата на самолета той е превърнал в голяма палуба за почивка, но има и няколко големи закрити помещения под крилата.

Мераклията дори използва оригиналния резервоар за вода и съответния водопровод, за да използва удобства като пералната машина.

Bruce-Campbell-727-House-8

Номерът в този подход е да направиш пространството обитаемо, запазвайки усещането за оригиналния дизайн – сякаш летиш на 12 000 м. над дърветата.

  Bruce-Campbell-727-House-11 Bruce-Campbell-727-House-6  Bruce-Campbell-727-House-7 Bruce-Campbell-727-House-5 Bruce-Campbell-727-House-10  Bruce-Campbell-727-House-12 Bruce-Campbell-727-House-13 Bruce-Campbell-727-House-2

Снимки: Хауърд Кембъл, AirplaneHome.com

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*