Стара помпена станция е превърната в устойчиво читалище

Архитектите от Marmol Radziner са направили малко чудо, подготвяйки новата сграда на Общностния учебен център „9 Dots“ в Лос Анджелис, съчетавайки прозрачност и откритост с устойчивост. Техният проект е заложил на повторно използване на материали, биофилтрация и водна ефективност. Комплексът включва две реновирани и структурно модернизирани помещения, в които се помещават тихи пространства за индивидуализирани учебни дейности и места за отдих.

MR-9-Dots-Community-Center-1

Основната сграда се състои от голяма открита класна стая и три по-малки класни стаи. Има и дневна зона, където родителите могат да чакат своите деца. Втората сграда е запазена за спорт и групови мероприятия. Дворче с маси на открито разделя двете структури. Това отворено пространство разполага с пейки и дървени перголи, а когато стъклени врати тип „акордеон“ са отворени, слива градината с вътрешността на сградите.

Решението за обновление на старата помпена станция включва нова система биофилтрация за обработка на дъждовни води. Водно-ефективният водопровод и съответните смесители помагат за спестяване на вода при потребление. Стойките за велосипеди са повече на брой от места за паркиране – нещо, което има за цел да насърчава алтернативните методи за транспорт.

MR-9-Dots-Community-Center-7 MR-9-Dots-Community-Center-6 MR-9-Dots-Community-Center-5 MR-9-Dots-Community-Center-4 MR-9-Dots-Community-Center-3 MR-9-Dots-Community-Center-2

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*