Нов живот за полуразрушените казарми в Морската градина в Бургас

Полуразрушените сгради на 24- ти пехотен черноморски полк в Морската градина в Бургас ще заживеят нов живот скоро, съобщи общината. Те ще се превърнат в нов, модерен и функционален Дневен център за деца и младежи с увреждания.

Новината съобщи кметът Димитър Николов, след като Община Бургас спечели финансиране за проекта.

kazarmi-bourgas

Старите казарми в Морската градина ще бъдат преустроени и на тяхно място ще се изгради достъпна и функционална сграда, предлагаща цялостна грижа за децата и младите хора с увреждания.

Новият център ще разполага със специализирани кабинети за различен вид терапии и групови занимания, сензорна стая, салон за физикална терапия и рехабилитация с видео стена, стаи за почивка и развлечения.

Местоположението на сградата е изключително подходящо, тъй като в близост има плувен басейн и база за конна езда, където да се извършват терапевтични и рехабилитационни дейности.

Процедурата за избор на изпълнител стартира вчера. Тя е обявена от Департамента на Военноморските сили на САЩ, който ще финансира проекта. В процедурата могат да участват бургаски фирми чрез регистрация в онлайн платформата EURO NECO, или да си свалят документите за участие оттук. Пак там ще бъдат публикувани и всякакви съобщения/поправки, свързани с обявлението.

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*