SunPower и Apple ще строят соларни проекти в Китай

Снимка: CC-BY-SA.3.0 Mhassan Аbdollahi

Производителят на слънчеви панели SunPower Corp обяви, че ще си партнира с Apple Inc за изграждането на два проекта за слънчева енергия в китайската провинция Съчуан с общ капацитет от 40 мегавата.

Когато бъдат завyршени, двете соларни електроцентрали ще бъдат съ-собственост на Apple и съчуанската Shengtian New Energy Development Co Ltd – развойното звено на SunPower.

Снимка: CC-BY-SA.3.0 Mhassan Аbdollahi
Снимка: CC-BY-SA.3.0 Mhassan Аbdollahi

Приключването на проектите, за които се очаква да осигуряват до 80 милиона киловат-часа годишно, се очаква през четвъртото тримесечие на 2015 г.

Миналият месец Китай си постави още по-висока от очакваното цел за развитието на инсталациите за слънчева енергия през 2015 г. Страната усилено се стреми да засили използването на възобновяема енергия. Сега найният план е да инсталира 17,8 гигавата (GW) нови мощности за добив на слънчева енергия през през тази година. Това е с близо 20 процента повече спрямо първоначалната цел от 15 GW и с близо 70 на сто повече от всичките 10,52 гигавата нови слънчеви мощности, инсталирани в страната миналата година.

Очаква се съвместният ход на SunPower и Apple да генерира стабилни парични потоци за двете фирми, които усърдно разширяват своя бизнес с електроцентрали от ново поколение.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*