Модулни слушалки с подменящи се компоненти никога не се хвърлят

Какво се случва с развалените ни стерео-слушалки, когато някой от кабелите им започне да прекъсва или едната слушалка „замлъкне“? Обичано отиват в кофата за боклук. Купуваме си нови. 

Предлагайки модулните слушалки TMA-2, датската фирма за аудио-оборудване AIAIAI предлага коренно различен начин на боравене с този компонент от личната техника. Потребителите могат лесно да подменят дефектирал компонент от слушалките, за да продължат да ги ползват. Освен това любителите на музиката могат да изпробват различни дизайни, като подменят наушници, шини или кабели, за да разнообразят вида на слушалките си.

aiaiai-tma2-modular-headphones-9

Слушалките TMA-2 представляват модулна конструкция. Тя предлага на клиентите 360 възможни конфигурации. Тези, които за първи път си купуват TMA-2, могат да изберат измежду четири предварително конфигурирани дизайна. Другият вариант е да се отправят към предлагания онлайн конфигуратор и да си „конструират“ сами своите слушалки от няколко набора, достъпни за всеки компонент.

Ако отделен компонент от слушалките се повреди във времето или пък клиентът иска да промени съществуващата конфигурация, той може да си купи нов компонент и да подмени стария.

aiaiai-tma2-modular-headphones-3

Цялата тази идея за адаптивност … ни приближава към по-устойчиви технологии,“ казва Каролин Кавен, говорител на фирмата. „Ако искате да промените слушалките си, не е нужно да си купувате нов комплект, можете да адаптирате своя и да конфигурирате тези слушалки според личните си, менящи се потребности“.

Модулните елементи включват три различни варианта за лентата за глава, пет вида наушници – от микрофибър, изкуствена кожа или велур с опции „на ухото“ или „върху ухото“, пет различни кабела (със и без вграден контрол), няколко вида контролери. Що се касае до звука, има четири вида 40 mm високоговорители – от най-базовия S01 до внушителния S04 с неговия богат, топъл и детайлен звук.

aiaiai-tma2-modular-headphones-0

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*