Apple купи 36 000 акра гори с цел опазване

forest-66295_640

ИТ компанията, известна със своето лого с форма на ябълка, обяви, че е купила 36 000 акра гора в САЩ, в района на Мейн и Северна Каролина. Тези гори ще бъдат защитени – те ще си останат гори завинаги, въпреки че от тях ще се добива известно количество дървесина.

Решението на голямата компания е координирано с Американския фонд за консервация. Компанията настоява, че прави тази инвестиция, за да е сигурно, че дървесината от гората е устойчиво добита. Ангажиментът цели да гарантира, че Apple ще има стабилни доставки на дървен материал за производството на хартия и целулоза, с които ще прави кутиите за своите телефони iPhone и други свои продукти.

Apple със сигурност дава показателен пример – и ние се надяваме, че други ще го последват“, заяви Лари Зелцер, президент и главен изпълнителен директор на Фонда. „Съдейки по всичко, загубата на производствените гори на Америка е едно от най-големите екологични предизвикателства, пред които сме изправени“.

Независимо дали става дума за спестяване на половин милиард литра прясна вода чрез нашата Програма за чиста вода или за обучение на менидждъри,…. ние работим усърдно заедно с нашите доставчици, за да опазваме и защитаваме ценните ресурси на нашата планета за бъдещите поколения“, коментира Джеф Уилямс, старши оперативен вицепрезидент в компанията.

1 коментар

  1. Хартия може да се произвежда от много видове растения като памук, коноп, царевица и др.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*