Нуждаем се от повече зелени работни места

Tsetska-Tsacheva
Снимка: Vassia Atanassova – Spiritia, CC BY-SA 3.0

България е силно заинтересована от нарастването на европейските инвестиции в областите на биологичното земеделие и териториалното развитие. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева в изказването си на Конференцията на председателите на парламенти на страните членки на Европейския съюз, която се провежда в Рим, съобщиха от пресцентъра на парламента.

По думите й това би бил реален принос към общите усилия за преодоляване на високите равнища на безработица и изграждането на висококачествени и екологично устойчиви нови работни места, особено за младите хора. Изказването на председателя на българския парламент бе в рамките на сесията „Европа след кризата: нови пътища към растеж“ – централна тема в дневния ред на форума, която бе предмет на разгорещени дебати от участниците в конференцията.

Цецка Цачева заяви, че на европейско ниво общите усилия за преодоляването на последиците от кризата са ни предложили много ценни изводи за това до каква степен успяваме да мобилизираме ресурси, да променяме институциите и да оценяваме рисковете, пред които се изправяме. Трябва да обърнем поглед към новите пътища за осигуряване на интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж, призова председателят на българския парламент.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*