Електрически полицейски коли тръгват из Сиатъл

Те може и да не впечатляват с бляскаво присъствие, но могат да играят важна роля в областта на правоприлагането – електрическите автомобили.

nissan-leaf-electric-cars-used-by-seattle-traffic-enforcement-department_100508573_l

Полицейските коли прекарват много време, работейки на празен ход, особено в градските райони. Движат се из определени зони. Маршрутите им са доста предвидими. При наличието на подходяща инфраструктура за зареждане електрическите коли биха могли да вършат отлично задачите на полицейски автомобили, като в същото време помагат за намаляване на емисиите от автомобилния парк в града.

Сиатъл е един от градовете, където местната управа мисли точно така. Затова скоро електрическите автомобили ще се включат в работата на полицията. Градът ще пусне в действие 28 нови Nissan Leaf, които ще са на разположение на поделението пътна полиция.

Новината дойде от Nissan, която публикува снимка в Twitter, показваща група от бели коли с градския герб на Сиатъл. Автомобилите на снимката действително изглеждат „по-възрастни модели“ – от 2011 и 2012 година.

Градските задръствания и предсказуемостта на патрулните маршрути правят електрическите автомобили жизнеспособен избор за градски автомобили за службите на правоприлагането. Сиатъл пък не е първият град, който ги пробва. Leaf вече е тестван от няколко полицейски служби като например португалската Policia Seguranca Publica (PSP). Малкото Mitsubishi i-MiEV работи в полицейските служби също – в агенции в Хонг Конг, Япония, Испания, Великобритания.

Използват го и италианските карабинери и там автомобилът се различава доста от патрулните коли Lamborghini в автопарка на полицията.

Полицейското управление на Ню Йорк пък използва автопарк от Chevrolet Volt за своята пътна полиция и в момента тества различни хибриди.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*