Специализирана комисия ще установява има ли дюни на къмпинг „Юг“

sand-600473_640

От днес започна проверка на специализирана комисия, която ще установява има ли дюни в частния парцел на къмпинг „Юг“ край Царево. Ще бъдат изследван районът в имота и около него. В работната група са включени експерти от БАН, Министерството на околната средата и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ДНСК, и Агенцията по кадастър. Днес техни представители пристигнаха на място в района на имота.

Там инвестиционен фонд „Фаворит“ строи 16 бунгала. Теренното проучване започна и до края на седмицата ще се произнесем дали има дюни или не, каза пред журналисти Румен Янков, представител на Агенцията по кадастър. Той заедно с временно изпълняващия длъжността директор на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите – Бургас са съпредседатели на работната комисия. Доцент Антоанета Петрова от БАН, каза че е категорична, че бетонът е излят върху дюни.

От Национална асоциация „Българско Черноморие“ също изпратиха днес свои представители, сред които и независимият експерт по почвозвание Данко Мошев. Той сподели мнение, че в имота дюни няма. От комисията казаха, че до този момент районът на къмпинг „Юг“ не е бил обследван. В края на тази седмица ще стане ясно дали времената забрана за строителство в терена ще отпадне, заяви Янков. Строителството е „замразено“ след решение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От: БТА

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*