Вело-магазин организира даряване на велосипеди за деца в неравностойно положение

bike-440765_1280

Искаме да дарим велосипеди на деца в неравностойно положение за Деня на детето“. Така казват от 1bike.bg. И продължават: „Защото велосипедът възнаграждава усилията и дава смелост. Той ще им покаже, че няма непреодолими пречки. И защото всяко дете заслужава своите съкровени първи мигове с велосипед и дълго лято на две гуми.“

Кампанията на сайта приканва всички любители на велосипедите, които имат възможност, да се включат, като дарят стар и непотребен велосипед или пък велосипедни части. Самите те – от 1bike, Drag Bicycles и МОГА Дряново – обещават да ремонтират велосипедите, за да ги направят като нови. „Ще ги пребоядисаме и изрисуваме. Ще използваме частите, за да възстановим друг велосипед. Готовите велосипеди ще доставим на децата“.

Кампанията започна на 19 април и ще продължи до 1 юни – Деня на детето. Търсят се велосипеди за деца между 8 и 19 години. „Не се боим от работа“, казват организаторите. А всеки, който има идея как да помогне, може да им пише, за да предложи идея или друг вид съдействие.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*