Опразват басейните в Бевърли Хилс?!

Бевърли Хилс – градът е Южна Калифорния, чието име се свързва с Холивуд и неговия блясък и лукс, обмисля забрана за пълненето на басейни и глоба от 1000 долара за жителите, които си позволят да нарушат забраната.

pool-690034_640

Изправени пред заповедта на областния управител за рязко намаляване на потреблението на вода, местните общински съветници обсъждат какви мерки да предприемат за ограничаване на водоползването заради рекордно дългата суша в щата.

Истина е, че Бевърли Хилс е един от най-пищните градове в САЩ, с множество палмови дървета по протежение на булевардите и в именията, с изумрудено зелени тревни площи, фонтани и басейни. След три години суша в Калифорния обаче дори богаташкият град трябва да приеме някои ограничения.

Тук има големи имения и ние сме известни като град на градините“, каза говорителката на Бевърли Хилс Тереза Костерман. „Едно от предизвикателствата пред нас е да премислим как трябва да изглежда градът ни“.

Сред препоръките, които общинските съветници обсъждат, са изискването ресторантите да сервират вода на клиентите си само при изрично поискване, забрана за пълнене на басейни и ограничаване на поливането на моравата само до точно определени дни. Говори се и за забрана за използването на водни фонтани. Мерки се обмислят и за дейностите по миене на автомобили и сгради.

Градският съвет е категоричен, че за нарушителите на правилата за пестене на вода ще има санкции. Жителите, които нарушават някое от новите ограничения, може да бъдат глобени с до 1000 долара, предвиждат предложените глоби.

Костерман призна, че някои жители на Бевърли Хилс може да имат трудности да приемат, че басейнът им е празен и моравата в градината покафенява, ала „повечето разбират добре, че е страшна суша и трябва да пестим водата“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*