Сиатълски тийнейджъри правят соларни мини-къщи за бездомниците

Тийнейджъри, търсещи начин да направят нещо добро, са построили мини-домове за бездомниците в Сиатъл. Проектът, наречен „Невъзможният град“ и ръководен от местна НПО, учи децата на основни умения в конструирането и и зелените енергийни решения. Това в бъдеще ще им помогне да бъдат полезни на своята общност. Заедно младежите са създали серия от ефективни и удобни малки домове за общността в Никелсвил, която помага на бездомниците в Сиатъл.sawhorse-revolution-impossible-city

В духа на програми като Habitat for Humanity неправителствената организация Sawhorse Revolution помага за рециклирането на остатъчните строителни материали и превръщането им в годни за живеене малки домове. Често в тях се използват функции, които не изискват достъп до електрическата мрежа и други удобства, защото имат устойчиви решения като слънчеви панели и модули за събиране на дъждовна вода.

sawhorse-revolution-impossible-city1

С уменията, които са усвоили, тийнейджърите, участвали в програмата, решили, че могат да помогнат на Никелсвил – общност от бродещи бездомници, която заема свободни терени на временна основа. След кампания в Indiegogo тийнейджърите намерили партньори за проекта си – група дизайнери, които да помогнат за създаването на подвижни мини-домове за бездомниците.

С помощта на дизайнерите тийнейджъри са създали шест проекта, които ще подобрят живота на бродещите странници. „Зелената къща“ например е изградена от спасени части от алуминиеви конструкции. „Гнездото“ е мини-къща с таванско помещение и вградени рафтове. Младежите конструирали още защитена кухня, станция за зареждане със соларна енергия, компостиращи тоалетни, както и сгъваеми малки домове, направени от рециклирани пана и други материали.

sawhorse-revolution-impossible-city2 sawhorse-revolution-impossible-city6 sawhorse-revolution-impossible-city4 sawhorse-revolution-impossible-city3

Графика и снимки: Sawhorse Revolution

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*