Изоставен склад в Хонг Конг възкръсва като културен център

Wing-project-LEAD-10

Това прохладно таванско помещение, проектирано от LEED-ателие на име LEAD, е част от най-новото попълнение на многообещаващия квартал „Чай Ван“ в Хонг Конг. Проектиран като гъвкаво пространство за събития и обществени прояви, „WING“ има за цел да стимулира културната сцена и творчеството и включва редица пространства, предназначени да бъдат използвани за танцови мероприятия, изложби, представления и събития.

Wing-project-LEAD-1

Лофтът се намира върху голям индустриален комплекс с изглед към крайбрежието на Хонг Конг. Вътре WING включва редица пространства, предназначени за културни прояви като модерни танци, изложби, спектакли, фестивали, конференции.

Състои се от две области, които заедно се отварят към голяма тераса с изглед към града. В лявото крило се помещават кухня, бар и голяма зона за представления. Дясното крило е доминиран от една дълга, 10-метрова сгъваема дървена инсталация. Третото пространство включва сцена за представления и зелени площи.

Wing-project-LEAD-6

Чрез използването на плъзгащи се стени и прегради лофтът дава възможност за гъвкаво разделяне и преразпределяне на пространствата. Най-тъмния ъгъл е заета от сцената с вградено осветление и прилежащ склад. Тя се отваря към задцсенична зона, която може да се използва и като фоайе или зона за срещи.

Със сравнително уединеното си и даже неочаквано местоположение върху един изоставен индустриален склад WING е готов да осигури алтернативно културно пространство, което може напълно да промени културния пейзаж на града.

Wing-project-LEAD-18 Wing-project-LEAD-17 Wing-project-LEAD-16  Wing-project-LEAD-15 Wing-project-LEAD-14 Wing-project-LEAD-13 Wing-project-LEAD-12 Wing-project-LEAD-11   Wing-project-LEAD-8 Wing-project-LEAD-7  Wing-project-LEAD-5 Wing-project-LEAD-3 DCIM104GOPRO

DCIM104GOPRO

Снимки: Dennis Lo Designs

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*