Навес за лодки със зелен покрив хармонира с буйния пейзаж в Западна Франция

Красив навес за лодки със зелен покрив, проектиран от Guinee*Potin Architectes, е кацнал на бега на идиличното езеро Вюрьо в Западна Франция. Създаден с цел насърчаване на водните спортове в района, той е облечен в дървена облицовка. Под зеления му покрив има множество зони с разнообразни предназначения. Съоръжението за отдих има съблекални, зони за съхранение и класни стаи за заетия крайбрежен район.

Guinee-Potin-boathouse1

Навесът за лодки седи върху покрит с трева хълм с изглед към езерото. Оттам посетителите имат възможност да се насладят на множество дейности на открито и водни спортове. Архитектите са проектирали навеса с идеята той да се интегрира в залесения пейзаж, използвайки непретенциозен дизайн и дървен материал, за да може сградата да хармонира с района. Постройката е продълговата и има само два етажа, за да не се натрапва на погледа и да не накърнява природните гледки.

По-ниското ниво е направено от бетон, боядисан с неправилни шарки, наподобявайки традиционната каменна зидария, типична за къщите в региона. Тук се съхранява оборудването за водни спортове – на нивото на водата. Има и уютни съблекални.

На горното ниво, облицовано с дървени лайсни и обгърнато от дворче, посетителите могат да поседят на слънце и да се радват на изгледа. Класни стаи и конферентни площи са подредени вътре в сградата така, че плъзгащите им се стъкелни врати осигуряват много естествена светлина за интериора. Голям оберлихт допълнително помага на слънчевата светлина да навлиза право вътре, за да се пести енергия от осветление.

Guinee-Potin-boathouse6 Guinee-Potin-boathouse5 Guinee-Potin-boathouse4 Guinee-Potin-boathouse3 Guinee-Potin-boathouse2

Снимки: Guinee*Potin Architectes

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*