Малки ветрогенератори се сглобяват като LEGO

Малките градски вяърни турбини предизвикват доста смесени реакции сред специалистите от ВЕИ индустрията, но това не спира изобретателните фирми в опитите да намерят най-ефективното решение за добиване на електричество от вятъра. Сега немската компания EMAMIDESIGN е разработила иновативен метод да впрегне силата на вятъра. Взаимо-заключващи се, компактни вятърни турбини могат да се сглобяват в „пъзел“, за да формират енергийна система, способна да захранва устройства и сгради от всякакъв размер.

Windflock-Emamidesign-Link-Building

Windflock-Emamidesign-Single-Unit

Триизмерната система „Вятърното ято“ може да бъде променяна така, че да включва всякакви видове форми и обеми, изисквани от потребителите. Сглобяването й се описва като лесно и просто като нареждането на LEGO. Това прави мини-турбините достъпни за потребители с различни нива на умения и квалификация. Интересното е, че крайният вид на турбинната система изглежда действително подобно на синхорнизираната формация от летящи птици, което навярно е дало името на проекта.

Най-хубавата част от системата „Вятърното ято“, като се остави настрана гъвкавият й дизайн, е подходът към целта да се направи зелената енергия по-достъпна и по-постижима.

 Windflock-Emamidesign-Link-Demo Windflock-Emamidesign-Link-Demo-2

Windflock-Emamidesign-Link-Dusk

Снимки: EMAMIDESIGN

2 коментара

  1. Всъщност най-големият проблем, който възпрепятства разпространението на вятърни генератори в градска среда, е неприемливо високото ниво на шум, което създават. Нищо не сте споменали по този въпрос?

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*