Пролетно почистване организира община Враца на 16 май

Враца, снимка: Mishel58, CC BY-SA 3.0

Пролетно почистване на града и селата, организирано от община Враца, ще се състои на 16 май, съобщи кметът Николай Иванов. Той прикани жителите на общината да се включат активно в инициативата.

Враца, снимка: Mishel58, CC BY-SA 3.0
Враца, снимка: Mishel58, CC BY-SA 3.0

На уеб-страницата на общината ще бъдат обявени местата, които имат нужда от почистване. Жителите на града и селата ще могат да почистват и други замърсени терени, които трябва да бъдат предварително заявени в общинската администрация, за да се организира извозването на събраните отпадъци, посочи кметът на Враца.

В деня на пролетното почистване ще бъдат организирани 20 пункта за раздаване /безплатно/ на ръкавици и чували за отпадъците. Транспортирането на събраните отпадъци също ще бъде за сметка на общината.

В същия ден е предвидено и събиране на излязло от употреба електрическо или електронно оборудване, което трябва да бъде поставено до цветните контейнери за разделно събиране на отпадъци, за да бъдат събрани от специализирана фирма. Община Враца е предвидила и награди за най-активните участници в кампанията – безвъзмездно озеленяване и облагородяване на районите, в които са работили.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*