Приходите от системи за домашна автоматизация растат с по 21% годишно

robot-507811_600

Глобалните приходи от интелигентни системи за автоматизация на дома ще растат средно с по 21% годишно в периода между 2015 и 2020 г., според ABI Research. Северна Америка ще държи лъвския пай от приходите от системи за автоматизация за „умния дом“ към 2020 г. Нейният дял ще е около 46%. По петите ще я следват Европа и Азиатско-тихоокеанският регион.

Приходите от системи за автоматизация за умния дом ще се увеличават главно благодарение на това, че масовите потребители ще възприемат интелигентни технологии в домовете си и системи за сигурност“, обясни старшият анализатор в компанията Адраш Кришнан. По думите му, нараства интересът към други системи за домашна автоматизация като интелигентни контакти, системи за мониториинг на състоянието на въздуха и др.

Налице са ясно изразени регионални различия в начина на възприемане на новите устройства. През 2014 г. в Северна Америка и Западна Европа се наблюдава увеличено навлизане на охранителни камери, особено такива с вградени сензори за движение. В Китай, поради нарастващите тревоги относно качеството на въздуха, има бум на търсенето на сензори за околната среда.

Мрежови технологии с ултра-ниска консумация на енергия като Z-Wave и ZigBee продължават да навлизат ускорено на пазара на решения за умния дом. Z-Wave на Sigma Designs вече е вграден в над 1000 оперативно съвместими устройства, докато найновият протокол версия 3.0 на ZigBee ще му помогне да увеличи популяризирането си, тъй като решава множество от ранните проблеми на оперативната съвместимост.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*