Пакистанска провинция засажда 1 милиард дръвчета

Незаконната сеч и „мафията на дървения материал“ в Пакистан вече са оказали своето разрушително влияние върху хората, дивата природа и климата, но изглежда, че пакистанците не са склонни да оставят нещата в това положение.

agricultural-fields

Една провинция в Северен Пакистан е решена да предприеме огромна и не-евтина кампания по презалесяване, в рамките на която ще бъдат посадени до 1 милиард дръвчета, съобщи Ал Джазира. Проектът се оценява на 150 милиона долара. Залесяването трябва да се случи в рамките на следващите 4 години.

Засега няма много подробности около проекта. Знае се, че той ще се случи в провинцията Кибер Пактунква. Еколозите се надяват, че става дума за гора, която ще осигури биологично ранообразие и че не става дума за монокултурна дървесна плантация. Така или иначе новината се възприема като обещаващ знак, че правителствата започват да инвестират сериозно в „природен капитал“.

След като провинции като Кибер Пактунква и корпорации като Apple се заловина да влагат сериозни инвестиции в по-устойчиво горско стопанство, има надежда, че може би ще преобърнем тенденцията на загуба на световните гори!

2 коментара

  1. Опа внимателно с милионите и милиардите

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*