Bugatti Chiron – хибриден супер-звяр с 1500 к.с.

Erlkoenig-Bugatti-fotoshowImage-853b7216-823553

След кариера, белязана от лимитирани серии и суперлативи, първата хиперкола, прескочила границата от 1000 конски сили, е на път да бъде заменена. Ето, че вече се знаят първите подробности около наследника на Bugatti Veyron – супер-колата, която трябва да носи името Bugatti Chiron.

Макар че Bugatti Veyron ще си остане една легенда за времето си, днес тя има поне трима мощни конкуренти като Porsche 918 Spyder, LaFerrari и McLaren P1, всяка от които се гордее с по над 1000 конски сили – и също толкова впечатляваща цена….

Очевидно е, че Bugatti трябва да отговори на това предизвикателство. Изглежда компанията е готова, защото е решена да представи на света хиперкола с хибриден двигател и нов рекорд от 1500 конски сили.

Според наличната информация, W16 8L двигателят ще си остане (1001 к.с. и 1250 nm в първите версии), но ще бъде съчетан с електрически мотор, поставен между скоростната кутия и двигателя, за достигането на нов пик на мощността – и лидерство пред конкурентите.

Първите, тестови мостри на Bugatti Chiron са били забелязани наскоро от наблюдателни фенове, а официално колата трябва да пристигне на пазара през 2016 г. Очаква се цената й да е около 2,5 млн. евро.

От: 247scoop.com

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*