Египет строи нови 320 MW възобновяеми електроцентрали

renewables_1

Египетското министерство на електроенергията и възобновяемите източници е подписало седем обвързващи меморандума за разбирателство за нови 320 мегавата ВЕИ проекти на стойност около $500 милиона по програмата за преференциални изкупни цени, която действа в страната. 

Египет има за цел да инсталира 4,3 GW инсталации за добив на вятърна и слънчева енергия до 2017 г. Плановете предвиждат 2,3 GW слънчеви електроцентрали – 2 гигавата големи системи и около 300 MW маломащабни инсталации (до 500 кВт). Наред с това в политиките се предвиждат и 2 GW вятърноенергийни системи.

Министерството е подписало споразуменията по време на търговското изложение на Асоциацията на соларната индустрия на Средния изток в края на април. Форумът събра 150 местни и международни инвеститори и предприемачи, желаещи да да проучат възможностите за инвестиции в слънчева и вятърна енергия в Египет.

Меморандумите за разбирателство предвиждат пет споразумения за соларни проекти с обща мощност от 220 MW, както и два вятърноенергийни проекта с обща мощност от 100 MW. Всички седем проекта ще са разположени на общински земи. Соларните проекти ще бъдат разположени в Бинбан и Асуан, а вятърните паркове – в Зафарана в Суецкия залив.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*