Модулна органична ферма в Аржентина се крие под зелен покрив

Yerbas-del-Paraiso-Commune-by-IR-arquitectura-2 Yerbas-del-Paraiso-Commune-by-IR-arquitectura-3

Тази спокойна ферма-хостел в субтропиците на Аржентина може да бъде идеалното място за отдих и бягство от големия, шумен град. „Yerbas del Paraiso“ е хостел за органично земеделие с уютна и успокояваща обстановка. Построена от дървесина, модулната конструкция е повдигната на кокили и покрита със зелен покрив за намаляване на визуалното и физическо въздействие върху ландшафта.

Архитектурното студио IR Arquitectura от Буенос Айрес е проектирало „Yerbas del Paraiso“с триъгълни модули, за да намали въздействието на сградата върху ландшафта. Модулната архитектура е дала на архитектите свободата да строят около съществуващите дървета, вместо да ги секат. В резултат на това се е получила структура, която има нетрадиционна и органична форма и се простира върху земята като една голяма, разрастваща се мрежа.

При строителството са използвани местни строителни техники. Всяка от структурните оси е разположена на три метра от всички останали, за да позволи лесно модификация. „Yerbas del Paraiso“ включва поредица от гъвкави пространства, включително жилищни площи и многофункционални зали. Големите врати могат да се сгъват така, че да позволят максимално проветрение.

Проектът се базира на модел, който лесно може да бъде репликиран във всеки от своите елементи: архитектура, икономическа логика, енергийни критерии, интегрирани селскостопански практики и повторно залесяване,“ пишат архитектите.

Yerbas-del-Paraiso-Commune-by-IR-arquitectura-11 Yerbas-del-Paraiso-Commune-by-IR-arquitectura-5 Yerbas-del-Paraiso-Commune-by-IR-arquitectura-4 Yerbas-del-Paraiso-Commune-by-IR-arquitectura-10 Yerbas-del-Paraiso-Commune-by-IR-arquitectura-8 Yerbas-del-Paraiso-Commune-by-IR-arquitectura-9 Yerbas-del-Paraiso-Commune-by-IR-arquitectura-12 Yerbas-del-Paraiso-Commune-by-IR-arquitectura-7 Yerbas-del-Paraiso-Commune-by-IR-arquitectura-6

Снимки: IR arquitectura

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*