Васил Василев – Зуека споделя детски истории с велосипед

Снимка: Max Europe
Снимка: Max Europe
Снимка: Max Europe

Васил-Василев Зуека, известен със страстта си по велосипедите, отправи лично видео-послание към активните хора в България за каузата да превърнем карането на колело в ежедневие през летните месеци. „Спомням си как ме научиха да карам колело. Това беше един школник без калници, тъмно-зелен. Колелото беше на братовчед ми, а вуйчо ни тръгна да ни учи и двамата как се кара колело. Първи започнах аз – като по-голям. В момента, в който се качих, веднага го подкарах. Да, беше под ъгъл и беше само десет метра, след което имаше обелени колене, ръце и нос, но най-хубавото беше, че усетих колелото. И до ден днешен този спомен не се е изличил от съзнанието ми“, споделя с усмивка Зуека, който е един от посланиците на кампанията „Аз карам велосипед – последвай ме!“ Той отбелязва, че за него най-важното е да се опита да бъде безопасен за всички останали на пътя.

Аз карам велосипед – последвай ме!“ стартира през 2014 година, като над 20 известни личности от различни сфери казаха „да“ на карането на колело и застанаха с личния си пример зад каузата на този екологичен и здравословен начин на придвижване.

В рамките на тазгодишната кампания девет обичани и популярни български личности ще дадат личен пример с подкрепата си за каузата с личната си история с велосипед, за да вдъхновят повече хора да превърнат карането на колело в ежедневие през летните месеци.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*