Sanyo ще вложи $2,13 млрд. в презареждаеми батерии и соларни клетки

Sanyo Electric Co Ltd планира да инвестира около 2,13 милиарда долара в разработването на презареждаеми батерии и соларни клетки в рамките на следващите три години. Това е част от фокусирането на компанията върху енергията и екологичния бизнес, съобщи Ройтерс, базирайки се на анонс от Nikkei.

Инвестицията е част от тригодишния план на компанията, който започва от фискалната 2012/13 и приключва през март 2013.

Голямата част от сумата ще бъде вложена в разработването на презареждаеми батерии и соларни клетки, но интересен акцент в новината е, че обявената сума е значително по-голяма от тази, заложена за подобни дейности в предишния тригодишен период. Той приключи в края на фискалната 2010/2011 г.

Sanyo планира да започне производството на литиево-йонни батерии за хибридни и електрически автомобили до края на фискалната 2012/13. В същото време фирмата се готви да увеличи производствените си капацитети за соларни клетки за заводи на местния пазар.

Инвестирайки мощно в „зелен“ бизнес, по-конкретно системи за енергия и екология, Sanyo планира да увеличи оперативната печалба на компанията до 90 милиарда йени в срок до края на фискалната 2012/13.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*