Bosch с амбиции да развива технологии за „интернета на нещата“

_DSC0011-400
Михай Болдижар, генерален директор на „Роберт Бош“ ЕООД

Чрез придобиването на фирмата ProSyst – софтуерен разработчик със 110 служители в София и Кьолн – Bosch павира пътя си към навлизането на пазара на технологии за „интернета на нещата“. Компанията е амбицирана да развива интелигентни системи, които ще направят възможен „умния дом“.

„Интернета на нещата“ се нарича концепцията за живеене в една постоянно свързана среда, в която всички уреди и устройства непрестанно комуникират помежду си чрез обща мрежа. Лаптопи и смартфони, телевизори и хладилници, гаражни врати и термостати, лампи и климатици ще са постоянно онлайн, ще могат да се командват отдалечено от своите собственици, да подават заявкии поръчки и да улесняват живота на стопаните си.

“Закупуването на ProSyst … ще помогне на Bosch да играе още по-важна роля на разрастващия се пазар за „Интернет на нещата“, посочи “, по времен а пресконференцията за обявяване на финансовите резултати на компанията у нас за 2014 г.

ProSyst е компания със специализация в разработката на междинен и интеграционен софтуер за „Интернет на нещата”. Този софтуер улеснява взаимодействието между свързаните устройства в умния дом, мобилността и индустрията в съвременния дигитален свят (известна още като „Индустрия 4.0”). „Освен това позициите на Bosch в областта на „интернета на нещата” и домакинските уреди бяха засилени и чрез цялостното придобиване на BSH Hausgerate GmbH (преди – BSH Bosch und Siemens Hausgerate GmbH) в началото на тази година“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*