Комфорт и пълен релакс в хотел от камък, кирпич и слама в Боливия

 Bolivia-Adobe-Eco-Lodge-Del-Lago-1-copy

Ако планирате да посетите Слънчевия остров „Исла дел Сол“ в Боливия, при свещеното езеро Титикака, ще трябва да преминете на лодка от градчето Копакабана. А какво по-хубаво може да ви посрещне там, ако не еко-хотел, построен съобразно традиционната архитектура „Лак’а’Ута“, типична за Андите. Очарователният „Ecolodge Del Lago“ предлага на посетителите комфортни стаи, направени от камък, кирпич и слама, пищни терасовидни градини, слънчеви колектори за топла вода и прекрасни гледки, отразяващи се в огледалните води.

Bolivia-Adobe-Eco-Lodge-Del-Lago-2-copy

Ecolodge Del Lago се намира на 20 минути пеша от центъра на Копакабана, от другата страна на път, който минава покрай каменистия бряг на езерото Титикака. Еко-хотелът предлага настаняване в устойчиви, земни помещения, вдъхновени от местните домове на народа Алтиплано, наречени Лак’а’Ута, което означава „Домове от земя“ в Аймара. Всяка стая разполага със собствена малка градина, дървена маса и места за седене, както и глинена фурна, за да могат гостите да се възползват максимално от топлото време и заобикалящата ги природа.

Всички помещения, макар да имат различни форми, са изработени от местни материали – камъни, кирпич и слама. Завършени са със сводести сламени покриви. „Кабините“ са пасивно ориентирани, добре изолирани и разполагат със слънчеви бойлери за топла вода, както и добре оборудвани тоалетни и кухни. Стаите са проектирани за отпускане и почивка, затова нямат телевизори, но пък имат изобилие от естествена светлина и уникален, „вдлъбнат“ тавански десен, на който човек може да се възхищава, докато се излежава.

Bolivia-Adobe-Eco-Lodge-Del-Lago-6-copy

Тъй като EcoLodge се намира върху планински склон, големите му градини, пълни с цъфтяща растителност, са терасирани. Те предлагат на посетителите много пространства за отдих сред природата, както и невероятни гледки към свещеното езеро Титикака. Една голяма част от градината е посветена на биологични храни. В нея има различни видове картофи, зелен боб, царевица, лук, копър и ароматни билки. Друга градинска функция са скулптурите, които са създадени от строителите, изградили хотела, и които се „пръкват“ ненадейно из различни краища на дворовете – за наслада на гостите.

Старовремска керамика и очарователни малки фенери могат да бъдат срещнати навсякъде из градините или закачени по дърветата. Една от многото каменни стени в градините служи като фундамент за сукуленти – кактуси, мъхове и други местни растения, които заедно образуват пищна зелена стена.

Bolivia-Adobe-Eco-Lodge-Del-Lago-8-copy Bolivia-Adobe-Eco-Lodge-Del-Lago-12-copy  Bolivia-Adobe-Eco-Lodge-Del-Lago-4-copy Bolivia-Adobe-Eco-Lodge-Del-Lago-3-copy

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*