50 000 лева се разпределят за 7 еко-инициативи

dragonfly-540839_1280

Еко-проекти на три училища, две читалища и две екологични организации спечелиха финансиране от седмото издание на „Мтел еко грант 2015”. Грантът всяка година подпомага безвъзмездно идеи за възпитание в опазване на околната среда от цялата страна. Той е част от програмата за социална отговорност на компанията „Природа с бъдеще”, съобщиха от телекома.

Седемте проекта ще си поделят бюджета на програмата, като максималната стойност на отпусканите средства за един проект е до 8 000 лева. При стартирането на тазгодишното издание на грантовата схема телекомът обяви, че общата сума, предвидена за програмата, е 50 000 лева.

Финансиране ще получат Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново, Основното училище „Христо Ботев” в бургаския квартал „Горно Езерово” и Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Н. Вапцаров” в село Средище, община Кайнарджа.

Журито на „Мтел еко грант” хареса също проектите на две читалища – в град Рила („Христо Ботев”) и в село Смилян, община Смолян („Асен Златаров”). Природозащитните организации, чиито проекти спечелиха финансиране от гранта, са „Българско дружество за защита на птиците”, клон Свищов и клона на Сдружение „Зелени Балкани” от Пловдив.

Критериите за оценка на кандидатурите бяха качество и бюджет на проекта, предвидени резултати и ефект, както и капацитет на организацията, която го предлага.

Природа с бъдеще” е ежегодна дарителска програма, която финансира малки, но стойностни идеи в областта на екологията. Осъществява се със съдействието на фондация „Помощ за благотворителността в България”.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*