Amazon дава под наем кози-сенокосачки

Amazon никога не престава да ни учудва със своите предложения за продукти и услуги. Започвайки някога като като бърз начин за поръчка на книги, услугата днес охваща всякакви предложения – хранителни стоки, стрийминг на филми, както и множество други нужни и не чак толкова нужни неща. Сега американците могат да се обърнат към Amazon и за „уникални инструменти“ за косене на ливада и морава – стадо кози под наем!

goats-191788_1280

Да, добре прочетохте – Amazon отдава под наем кози за косене на ливади и морави!

Козите станаха модерен инструмент за косене на ливадите сред някои ИТ компании. Според тях, рогатите гадинки имат някои уникални предимства. Не е нужно да им се наливат бензин или други горива, които замърсяват въздуха. Не е нужно за всяка „косачка“ да се наема работник. Не се нуждаят от сервизна поддръжка. Ето защо Google и Yahoo използват кози за „фризирането“ на моравата около офисите си Калифорния.

Услугата за отдаване на стадо кози под наем на Amazon е все още в бета версия, което означава, че се тества. Инициаторите й обаче са сигурни, че ще има успех, защото козите именно с това са най-добре известни – способността им да опасат почти всичко , което видят по пътя си.

Засега услугата е достъпна само за жителите на САЩ и то за тези, които се намират „близо до доставчик на кози за паша“, което ще рече – близо до централата на Amazon (в Сиатъл) и в Калифорния.

1 коментар

  1. Често се пишат глупости по тези сайтове!

    Козите предпочитат шума, клонки и т.н. , за това от тях никакви сенокосачки не става, водят се на паша в гората и по склонове.

    Овцете от своя страна предпочитат тревата за разлика от козите!

    Дори на снимката сте сложили остригани овци, представяни от вас за кози!

    Превода ви куца …

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*