Нов проект търси връзката между отглеждането на пчели и нуждите на ресторантите

bees-676012_1280

В основата на цикъла на биологичното разнообразие, както и от съществено значение за нашата хранителна верига, са пчелните популации. В индустриалните страни обаче те намаляват с обезпокоителни темпове поради промените, продиктувани от индустриализацията и нейното въздействие върху околната среда. В резултат на това явление градското пчеларство наскоро започна да набира страхотна популярност. „Проект Б“ се вписва в рамките на глобалните усилия за опазване на пчелите, като предлага пчеларска услуга, адаптирана към нуждите на ресторантите. В основата на предложението е „иновативен модел кошер, оптимизиран за благосъстоянието на колонията“, казват създателите на проекта.

Проект Б“ насърчава ресторанти и пчелни семейства „да работят в хармония“, за да предложат на гостите на ресторанта уникално дегустационно преживяване. Ритуалът предвижда създаването на връзка между пчелите, главния готвач и клиентите на ресторанта, представяйки по новаторски начин продукти, извадени директно от кошера – в най-чист вид. Докато ястието се представя пред тях, клиентите могат да наблюдават впечатляващата работа на пчелите, представена в средата на блюдото, което им се сервира – заемайки „правилното място, което заслужава“. Иначе казано, парчета от медените пити са основен елемент на всяко блюдо, фокусирайки вниманието върху труда на пчелите и повишавайки знанията за тяхната работа. Това подтиква хората да осъзнаят огромната – и до голяма степен „слугинска“ – работа, която пчелите вършяат за нас, хората.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*