Арена за бой с петли в Перу е превърната в тучна зелена градина

Cockfight-Arena-Garden-2.8x-Architects-Wall-View

Една стара арена за боеве с петли в Лима, Перу, е претърпяла пълна промяна: Архитектите от студио 2.8х Architects са преобразили пространството, така че никой не би предположил, че това място има такава мрачна история. Тучна зеленина и красиви каменни стени сега създават вълшебно чувство за мир и спокойствие.

Пространството се намира в един жилищен район на Лима и дизайнерите са решили да оползотворят околния пейзаж максимално ефективно, така че в крайна сметка градините растат и „пълзят“ по хълмовете. Някои от старите камъни и стъпала, както и стените на оригиналния Колизеум, са реновирани, така че материалите да не се хабят.

В проекта има и известна символика, тъй като кръговите линии и елементите вода и камък създават условия за тиха медитация. Не случайно символът на Ин и Янг са вписани в градината, представяйки равновесието на пространството. През нощта градината е дори още по-красива, озарена в тиха светлина. Цялата атмосфера ярко контрастира с историята на насилие, характерна за това място, осигурявайки зелено, оживено и красиво „прераждане“ на района.

Cockfight-Arena-Garden-2.8x-Architects-Walkway Cockfight-Arena-Garden-2.8x-Architects-High-View Cockfight-Arena-Garden-2.8x-Architects-Gardens Cockfight-Arena-Garden-2.8x-Architects-Stair-View Cockfight-Arena-Garden-2.8x-Architects-HillsCockfight-Arena-Garden-2.8x-Architects-Night Cockfight-Arena-Garden-2.8x-Architects-Night-Lights

Снимки: 2.8х Architects

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*