Задават се обществени обсъждания за еко-въздействието на строителството на магистрала „Хемус“

aggressive-219804_1280

В Плевен е насрочено обществено обсъждане на доклада за оценката на въздействието върху околната среда за доизграждането на автомагистрала „Хемус“ /Ябланица- Белокопитово/, съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Форумът се организира на основание на Закона за опазване на околната среда от Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ (НКСИП) и ще се състои на 1 юни от 10.00 ч. в Актовата зала на общинската администрация в Плевен. Същия ден след обед обществено обсъждане е обявено и в град Луковит. В следващите дни предстоят подобни обсъждания в още 16 общини.

Докладът за ОВОС на инвестиционното предложение, заедно с всички негови приложения, в т.ч. Доклад за оценка на степента на въздействие, са обществено достъпни на интернет страницата на НКСИП и общинските администрации, в МОСВ, РИОСВ на градовете Плевен, Велико Търново, Русе и Шумен.

Писмени становища могат да се предоставят в сградите на 18-те общини, в които е насрочено обсъждането, се посочва в съобщението.

От: БТА

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*