Опаковъчна хартия с вградени семена позволява отглеждането на зеленчуци

Опаковъчна хартия, от която след разопаковането на подаръците човек може да си отгледа зеленчуци – това беше смелото решение на една британска фирма за новогодишните празници в края на 2014.

Eden_paper_tomato.jpg.662x0_q70_crop-scale

Еденската хартия“ е проектирана от британската фирма BEAF по поръчка на една фабрика за печат. Хартията за опаковане бива „отпечатана“ с различни видове зеленчуци, след което е е готова за увиване на подаръци. Самият й десен се базира на стилизирани фигури на зеленчуците, които съдържа за посаждане.

Новата опаковъчна хартия е достъпна със семена за чили, моркови, лук, домати и броколи; човек може да си поръча и „смесен пакет“. Самата хартия е направена от рециклирани влакна и се отпечатва с органични растителни мастила.

EdensPaper1 EdensPaper4

От една страна звучи много дожре да подаряваш подаръци в опаковки, които могат да бъдат използвани и след разопаковането на изненадата. От друга страна, това е прекрасно приложение на биоразградимата хартия с добавена стойност. Тя може дори може да помогне на получателя на подаръка да се храни малко по-здравословно.

1 коментар

  1. особено ако семената са ГМО … каквито и ще бъдат …

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*