BMW и Nissan разширяват зарядната си мрежа за електромобили в Южна Африка

e-car

Южноафриканските поделения на BMW и Nissan ще изградят национална мрежа за азреждане на електрически и хибридни автомобили с цел увеличаване на продажбите на превозни средства, които биха могли да намалят замърсяването, на южноафриканския автомобилен пазар.

Двете компании ще разгърнат мрежа от станции за бързо зареждане на електромобили от сега до 2017 г. Планът предвижда мрежата да може да се ползва от коли и от двете марки.

Новината идва, след като Nissan представи своя изцяло електрически Leaf в Южна Африка през 2013 г., а BMW пусна своите модели i3 и i8 през март.

Държавното електроенергийно дружество в ЮАР – Eskom – често прекъсва електрозахранването за жителите на страната и бизнес-организациите, в опит да запази националната електрическа мрежа. Въпреки това двете фирми обявиха, че макар Южна Африка да преживява такива тежки периоди на недостатъчно електрозахранване, плановете им няма да бъдат променени.

„Не се очаква енергийната криза в страната да се отрази тази инициатива по никакъв начин. Компаниите също така проучват [възможностите да използват] възобновяеми енергийни източници за захранване на своята мрежа за зареждане на електромобили“, заяви говорителката на Nissan Вералда Шмидт.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*