САЩ инжектира $100 млн. в етанолова инфраструктура

gas-station-727162_1280

Американското министерство на земеделието (USDA) планира да инжектира 100 милиона долара финансиране за изграждане на етанолова инфраструктира, така че да може да се доставя повече етанол по бензиностанциите в страната, според два източника от сектора, цитирани то Ройтерс. Ако това се случи, ходът ще даде рамо за популяризирането на биогоривото.

Мярката би трябвало да подпомогне въвеждането на газ-колонки, които могат да смесват конвенционалното гориво с определен процент биогориво, насърчавайки търсенето на етанол. От самото ведомство засега не коментират плановете.

През 2011 г. Американското министерство на земеделието стартира програма за въвеждането на 10,000 бензин-колонки с опция за „гъвкаво гориво“, т.е. такива, които могат да добавят етанол към конвенционалните горива. Смесите могат да съдържат до 85% етанол. Изискваниятя за смесите са регламентирани в Стандарта за възобновяемите горива (RFS), но засега по тази програма все още не са определени целевите ставки за 2014 година. Компаниите от сектора очакват местната агенция за защита на околната среда да предложи ставките за 2014, 2015 и 2016 година.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*