Най-новият парк в София – красив, но безлюден

Ако обичате природата и зеленината, но ви се налага да прекарвате голяма част от времето си в столицата (например заради работата), то парковете навярно са сред любимите места за разходка, релаксация, каране на колело или дори мини-пикник. А ходили ли сте в парка при летището?

Park_05

 

Паркът на Летище София се оформя като прекрасна нова зелена зона в града, при това лесно достъпна благодарение на градския транспорт. До там ходят и автобус, и метро.

Разгърнат върху 365 декара, паркът радва окото с равно окосените си ливади, младите фиданки, стройно подредените храсти.

park_08

Паркът обхваща и прословутите езера край летището, за които се говори, че подлагат на изпитание уменията на пилотите при излитане и кацане.

Prk_06
Във водите им живеят различни водни птици. Край брега можете да срещнете рибари, тихо вглъбени в любимото си хоби…

Park_03

Мрежата от алеи е с обща дължина около 2 000 метра, узнаваме от сайта на Летище София.

Park_07
В централната част на парковата зона, върху площ от 590 кв. м, е разположен амфитеатър:

Park_04
Още една социална зона се оформя сред парка – в частта между амфитеатъра и самото летище:

Paro_11

Park_02

Park_10

park_09
В неделен следобед тук е пусто и безлюдно. Из парка щъкат само микробусите на парковата управа, която се грижи за поддръжката на градините, а по затревяването на алеите можем да отгатнем, че през повечето време само те се разхождат наоколо…

Park_01

6 коментара

  1. Паркът е чудесен! Няма никакви хора и е супер за релакс. Дори шумът от самолетите не се чува чак толкова силно заради денивелацията. Има полянки за пикник, футбол и федербал, а има и пътека, която води до самата писта и можете да видите как самолетите маневрират на една ръка разстояние. Голяма радост е за децата!

  2. Лятото не става, адски пек е няма сянка. Няма и достъп.

  3. То и пейки не виждам. Пък използването на амфитеатъра по предназначение, на фона на излитащи и кацащи самолети ми се струва леко безумно. Колко да е нов? На последната снимка лампата ръждясала ми се види. Иначе е хубаво да има паркове, но май пак са усвоени едни пари.

  4. На мен пък ми харесва общината да прави повече паркове, особено ако се наблегне на основната им роля – да бъдат зелено кътче в града, а не като в Борисовата градина и Южния парк, където е пълно с въртележки, кафенета, батути, електрически колички, бънджита и какво ли не. Които освен че ти източват джоба, когато си заведеш децата там, ти надуват главата с шум като на Женския пазар. А „В“ няма нужда да се вдига да отива, няма нужда от мрънкалници на всяка крачка….

  5. Освен липсата на сянка, кой ще се вдигне, за да отиде в парка на летището?!?!

  6. Като гледам така – почти няма дървета, само някакви поляни.
    Като запече слънцето – къде ще се скриеш?

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*