Sony обещава да стане с 30% по-зелена

Японската корпорация Sony планира значително да намали въздействието от своята дейност върху околната среда. Проектът „Green Management 2020“ предвижда уредите на компанията да изпозлват с 30% по-малко енергия до края на десетилетието. В същото време мениджмънтът на Sony обещава до 2050 г. фирмата да не оказва каквото и да е въздействие върху околната среда.

industry-611668_1280

Стартът на инициативата е предвиден за началото на финансовата 2016 г. Проектът ще се разгърне в три основни направления:

– формулиране на цели и начини за тяхната реализация на основата на отличителните особености на бизнеса на Sony, вкл. в началните етапи на нови проекти;

– активизиране на усилията за съкращаване на вредното въздействие върху околната среда във всички подразделения на компанията, както и сред нейните доставчици и партньори;

– ускоряване на прехода към възобновяеми източници на енергия.

Японската корпорация планира да направи производствените си центрове по-ефективни, като намали с 5% техните въглеродни емисии. Компанията посочва, че ще оказва натиск върху своите доставчици чрез мониторинг на техните дейности и налагане на изисквания да намалят своите въглеродни емисии. Освен това фирмата посочва, че ще използва своето поденелие за продукти за забавления с цел образоване на хората и рекламиране на зелени инициативи.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*