Седмица на на отворените врати в новата пречиствателна станция в Кърджали

Седмица на отворените врати организира община Кърджали за новоизградената Пречиствателна станция за отпадни води /ПСОВ/, съобщиха от общинската администрация.

pollution-722455_1280

Станцията е построена изградена в рамките на проект „Интегриран воден проект за Кърджали“, финансиран по ОП „Околна среда“ 2007-2013. В проведения вчера информационния ден на Пречиствателната станция се включи и кметът на общината инж. Хасан Азис. Той разведе из обекта ученици от ГПЧЕ „Хр. Ботев“, като им разказа за пътя, който е изминала общинската администрация за реализация на проекта.

Специално внимание бе обърнато на оборудването, немската технология за пречистване на водата и съоръжението метантанк, позволяващо отделяне на метан при пречистването и преобразуването на газа в енергия за нуждите на ПОСВ.

Информационните дни ще продължат и след 10 юни, като ще бъде дадена възможност на всички ученици и граждани от общината да посетят pречиствателната станция. Покана да разгледат съоръжението ще бъде отправена и към общинските съветници на Кърджали.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*