Белият дом осигури 4 млрд. долара инвестиции за чиста енергия

res-res

Белият дом е осигурила повече от 4 милиарда щатски долара за стимулиране на чистата енергия и борбата с изменението на климата. Парите са от фондации, институционални инвеститори и филантропи. Сумата е двойно по-голяма от целта, заложена през февруари, съобщиха представители на администрацията.

Вицепрезидентът Джо Байдън заяви на конференция за чистата енергия в Белия дом във вторник, че могат да бъдат създадени „потресаващ“ брой дългосрочни работни места в сектора – ако се направят такива инвестиции.

Администрацията призова за действие в началото на годината с молба да се поемат ангажименти за иновации в чистата енергия. „Ние бяхме свидетели на един наистина изключителен отзвук,“ заяви старшият съветник в Белия дом Брайън Дииз пред репортери късно в понеделник.

За да улесни организациите в техните поети ангажименти, администрацията увеличи достъпа до федерална информация и осигури техническа помощ, посочи още Дииз.

В допълнение към всичко това енергийното министерство обеща да създаде „Инвестиционен център за чиста енергия“ за да помогне за ускоряване на другите видове финансиране на чистата енергия.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*