Amazon строи 80 MW соларна ферма в щата Вирджиния

pins-564775_1280

Непосредствено след доклада на Грийнпийс за най-зелените ИТ компании миналия месец, в който Amazon изглежда изостава от другите технологични фирми, интернет гигантът обяви нов проект за възобновяема енергия. Компанията ще изгради 80-мегаватова слънчева ферма в щата Вирджиния. Това е най-големият слънчев проект в този щат до момента. Очаква се той да помогне на за захраването на центровете за данни на Amazon Web Services.

Соларният парк, наречен Amazon Solar Farm US East, ще бъде изграден в партньорство с Community Energy. Той ще помогне въздействието на центровете за данни на Amazon да стане по-“чисто“, особено като се има предвид, че по-голямата част от електроенергията, употребявана в щата, идва от въглищни електроцентрали. Очаква се новата слънчева ферма да започне да подава чиста енергия към центровете за данни към октомври 2016. Тя ще осигурява около 170 000 мегават часа електроенергия годишно.

Миналия януари Amazon обяви, че е впроцес на изграждане на 150-мегаватова вятърна ферма в Индиана. Освен това фирмата се ангажира да намери начин 100% от енергията за нейните центрове за данни да идва от възобновяеми източници. По пътя към изпълнението на тази цел Amazon заяви през април, че 25% от енергийните й нужди се покриват от възобновяеми енергийни източници и че до 2016 г. този дял ще нарасне до 40 на сто.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*