Стара Л-образна къща превърната в слънчева и сияйна крайморска вила

Архитектите Bromley Caldari Architects от Ню Йорк са трансформирали един изоставен дом на „Огнения остров“ в красива пирамидална структура, която открива прелестна панорамна гледка към залива. Оригиналната сграда от 1960 г., с течащ покрив и напукани основи, била обновена, за да се увеличи максимално дневната светлина вътре и да се създаде жизнено пространство с отворен план, което се отличава с вътрешна „алея“, минаваща през целия обем.

A-Frame-Re-Think-by-Bromley-Caldari-Architects-1

Къщата се намира на прекрасно място с изглед към залива. Първоначалната структура се основава на три-етажна Л-рамка, типична за 1960-те години. Сградата била разпадаща се – покривът течал, а спиралната конструкция била разцепена по средата. Архитектите обаче решили да й дадат нов живот и да я превърнат в голям и модерен крайморски дом.

Архитектите запазили идеята за спиралната стълба в средата, но я преместили, за да се осигури безпрепятствена гледка към околността и да се създаде вътрешна „алея“, рамкирайки прелестни гледки от дневната, втория етаж със спалнята и таванското помещение най-горе. Големи еркери и тесни балкони обливат интериорните пространства с естествена светлина и свеж крайморски аромат.

A-Frame-Re-Think-by-Bromley-Caldari-Architects-14 OLYMPUS DIGITAL CAMERA A-Frame-Re-Think-by-Bromley-Caldari-Architects-12 A-Frame-Re-Think-by-Bromley-Caldari-Architects-11 A-Frame-Re-Think-by-Bromley-Caldari-Architects-10 A-Frame-Re-Think-by-Bromley-Caldari-Architects-9 A-Frame-Re-Think-by-Bromley-Caldari-Architects-8 A-Frame-Re-Think-by-Bromley-Caldari-Architects-7 A-Frame-Re-Think-by-Bromley-Caldari-Architects-6 A-Frame-Re-Think-by-Bromley-Caldari-Architects-5 A-Frame-Re-Think-by-Bromley-Caldari-Architects-4 A-Frame-Re-Think-by-Bromley-Caldari-Architects-3 A-Frame-Re-Think-by-Bromley-Caldari-Architects-2

Снимки:  Bromley Caldari Architects

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*