“Еколято 2015” ангажира свободното време на децата в Разград

Традиционната лятна инициатива „Еколято 2015“ и през тази ваканция ще ангажира свободното време на децата в Разград, съобщиха от общинската администрация.

children-535399_1280

Организатори на проявата са общината и Центърът за ученическо техническо и научно творчество, със съдействието на ОД на МВР, ОП „Паркстрой“, Регионалната здравна инспекция, Превантивно-информационния център и БЧК. Отдел „Здравеопазване“ в община Разград осигурява медицински специалисти за всички групи.

Инициативата включва трудова дейност, която ангажира децата и младежите с конкретни задачи за по-добра градска среда и грижливо отношение към природата. Част от „Еколято“ е и Детската академия по безопасност, организират се също здравни беседи и други полезни занимания.

Повече от 150 ученици са заявили желание да се включат тази година в трудови дейности, с които ще осмислят част от свободното си време през лятната ваканция.

Лятната инициативата ще продължи до 14 август. Обектите за почистване са детски площадки и райони около училищата в ж.к. „Орел“, градският парк и централната градска част.

Осигурените средства от община Разград са в размер на 4000 лв. С тях се купуват материали и тениски за участниците, а основната част от сумата се разпределя във вид на парични награди – според отработените от учениците дни.

От: БТА

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*