Toyota Mirai 2016 – нулево-емисийно превозно средство с 500 км пробег

2016_Toyota_Mirai_Fuel_Cell_Vehicle_020

Има ли изобщо пазар за превозни средства с нулеви емисии, които могат да изминат почти толкова далеч, колкото и обикновено превозно средство с бензин? До сега единственият вариант беше Tesla Model S с нейните 430 км. Но Toyota наскоро обяви, че Mirai 2016 – нейната кола с водородни горивни клетки – има пробег от 502 км. Това е повече от което и да е друго нулево-емисийно превозно средство на пазара.

Автомобилите с горивни клетки с водород бързо стават все по-достъпни след скорошната поява на Hyundai Tucson – модел с водородна горивна клетка на корейския производител – и предстоящия модел на Honda с горивна клетка. Mirai има отлични показатели за горивната си ефективност и купувачите могат да се възползват от факта, че Toyota подарява три години безплатно гориво.

“Toyota е осъзнала още в началото на 90-те години, че електрификацията на автомобилите е от ключово значение за бъдещето на колите, казват анализаторите. Точно както Prius въведе хибридните електрически превозни средства с милиони клиенти преди преди почти двадесет години, сега Mirai е готова да даде начало на новата ера на ефективния водороден транспорт.

Mirai 2016 се очаква да появи на пазара през октомври.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*