Kyocera строи слънчева електроцентрала върху старо голф-игрище в Киото

Kyocera започна изграждането на най-голямата слънчева електроцентрала в Киото върху едно изоставено голф игрище. Голф-игрищата отдавна са проклятието на еколозите, тъй като са загуба на пространство и природни ресурси. Сега японската компания за електроника се е заела да „направи идеалното голф игрище”, като го превърне в слънчева централа. При наличието на обширни слънчеви пространства и минимално сенчесто покритие, двете изоставени голф-игрища в Киото и в Кагошима скоро ще бъдат “домакин” на две соларни електроцентрали с общ капацитет от 115MW.

Rendering-Kanoya-Osaki-Solar-Hills-Solar-Power-Plant-Japan

Електроцентралата в Киото ще генерира около 26 312 мегаватчаса (MWh) слънчева енергия годишно. Това ще осигурява достатъчно енергия за захранването на 8100 местни домакинства.

Разположена във Фушими Вард, първата соларна електроцентрала ще е най-голямата инсталация ит фотоволтаичен тип в префектура Киото и ще отбележи 40-та годишнина от навлизането на Kyocera в сектора на слънчевата енергия.

Другият слънчев проект в префектура Кагошима се простира върху ивица земя, първоначално планирана за голф-игрище преди повече от 30 години, която обаче така и не е била разработена. Вместо това Kyocera и Century Tokyo Leasing заедно с други две, неназовани фирми ще изградят 92MW слънчева електроцентрала върху изоставения терен.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*