Испанска фирма прокарва нова соларна технология

Испанската фирма за технологии за възобновяема енергия Renovalia съвместно с американския си партньор Infinia се готви да разкрие първия в света термален соларен завод от второ поколение, съобщи Ройтерс. Той разчита на технология, която прави излишна потребността от равна територия за изграждане на термалните системи.

Едномегаватовият завод се намира в южна Испания. Той използва светлоотражателна параболична чиния, съчетана с термална машина на Infinia. Крайният резултат е термален соларен комплекс, който не се нуждае от равен терен, за да може да работи. По този начин се спестява 75% от времето за инсталация.

Технологията на параболичната чиния е разработена от испанската фирма, докато американската компания осигурява самата горивна камера, обясняват от Renovalia. Фирмата се подготвя за първично публично предлагане на акции на испанската фондова борса. Това трябва да стане на 12 май, въпреки всеобщите опасения, че испанското правителство може много скоро да намали субсидиите за възобновяема енергия.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*