EVA – електрическото такси, което е нужно на столиците по света

По време на Тайванското изложение за електромобили през 2013 г. Беше представена идеята на Техническия университет в Сингапур за електрически скутер, но екипът имаше и друга идея – проект за по-голямо, електрическо такси, предназначено за този остров, където такситата, които представляват само 3% от автомобилния пазар, са много популярни и отговарят за 15% от общия брой пътувания.

EVA - the worlds first electric taxi prototype

От университета са създали електрическо такси за “тропическите мегаполиси”. Колата е 100% съобразена с климата и е функционална. В нея има неща като седалки, устойчиви на влага и жега, както и таванна олаждаща охладителна система.

Проектиран от университетски екип сътрудничество с технологичния университет Нанянг и, разбира се TUM-Мюнхен, моделът е финансиран от Националната изследователска фондация на Сингапур.

Основното преимущество на колата обаче е друго – това е времето за зареждане, което е само 15 минути. Зареждането става чрез две зарядни устройства. То обещава голям пробег от около 200 км, главно благодарение на много ниското тегло на автомобила и неговата конструкция от въглеродни влакна.

Засега колата е само прототип и се използва за тестване, но официалното обявяване може да дойде скоро.

2 коментара

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*