Бургас с 1200 специализирани контейнера за биоразградими продукти

1200 специализирани контейнера за преработка на биоразградими отпадъци ще бъдат поставени в Бургас до края на летния сезон. Те са с капацитет 140 литра и ще бъдат поетапно позиционирани в близост до всички бургаски пазари, заведения за обществено хранене, големите ресторанти, училища, детски заведения, хотели, хипермаркети и магазини за хранителни продукти на територията на града.

compost-709020_1280

До края на тази седмица се очаква да приключат обходите по места на инспекторите от дирекция “ Екология“ към Община Бургас. Те ще изготвят пълен списък с всички обекти, където ще бъдат поставени специалните контейнери. Веднага след това предстои поставянето на новите кофи, които ще бъдат кафяви на цвят.

„Ще започнем с оборудване на обектите, където има най-голямо генериране на органични отпадъци. Поставянето на новите контейнери ще е придружено с разяснителна кампания за компостирането и съответните инструкции“ – уточни Павлин Михов, директор на Дирекция „Екология“.

С реализирането на тази инициатива Община Бургас ще направи още една стъпка напред в реалното прилагане на разделното събиране на отпадъци. Преработката ще се извършва в Регионално депо Братово.

В новите контейнери ще могат да се изхвърлят всякакви видове стари плодове и зеленчуци, но не и на месо.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*