Отглеждането на „трева“ претоварва енергийната мрежа на Денвър

marijuana-101796_1280

„Възходът“ на легализираната марихуана в Денвър може би е в помощ на местната икономика, но посрещането на изискванията при отглеждането й поставя натиск върху местната електропреносна мрежа. Бизнесът с отглеждане на „тревата“ процъфтява. Нарастващият брой на осветените съоръжения обаче черпи много ток от мрежата на Денвър. Според статистиките на местните ЕРП, този бизнес вече използва шест пъти повече енергия от фармацевтичната индустрия в района. Тъй като бизнесът с марихуана става легализиран на все повече места, претоварването на мрежата ще изисва някакво радикално решение – или преход към енергийно ефективното LED осветление, или използване на енергия от възобновяеми източници – или и двете.

Огромните осветителни системи, необходими за отлгеждането на марихуаната, смучат огромни количества ток от мрежата. Columbia Environmental Law Journal Report съобщава, че тя се равнява на шест път енергийното потребление на фармацевтичната индустрия. Друго сравнение сочи, че лампите за растежа на „тревата“ гълтат осем пъти повече енергия, отколкото средностатистическа търговска офис сграда.

mmj-667834_1280

Фирмите за осветление в района вече предлагат най-различни мерки за намаляване на енергопотреблението при отглеждането на марихуана. Те насочват вниманието най-често към ефективното LED осветление. Експертите обаче говорят и за използването на повече дневна светлина и прехвърляне на насажденяита на открито, за да се сведе до минимум въздействието върху електро-мрежите. Отглеждането на „трева“ на открито все още не е узаконено в Колорадо, но въздействието върху околната среда може да се окаже безценно за енергийната консумация на щата.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*